Komodo Labs Forums

NEWT Professional => NEWT Pro Network Inventory - Support => Topic started by: BASIC_GURU on January 14, 2006, 11:35:12 AM

Title: Port #
Post by: BASIC_GURU on January 14, 2006, 11:35:12 AM
Just looking for the port # NEWT Pro uses to scan. Setting up a new firewall application and would like to have this already set when I push out the update.

Thanks
Title: Port #
Post by: Komodo Support on January 14, 2006, 12:34:45 PM
NEWT uses Windows APIs for scanning, so all remote administration ports should be opened.  These include ports 135 through 139 (NetBIOS ports) and 445 (RPC/WMI).  Also, if the firewall blocks ICMP Echo request by default, you\'ll want to open this as well.

If this is a one time push and you\'re not able to edit the settings afterwards, you may first want to test it on a few machines.

Please let us know if you have a problem.