November 15, 2018, 08:06:28 PM

Author Topic: Don't show hardware and software info  (Read 1532 times)

danilorocha64

  • Member
  • *
  • Posts: 3
Don't show hardware and software info
« on: October 28, 2017, 05:16:42 PM »
Hey there, i'm from Brazil.

I'm using NEWT Professional v.25 build 326.

There is a host at my LAN (Local Area Network) that doesn't show hardware and software info (10.0.0.23)

I disable the firewall but still doesn't showing some information.

Code: [Select]
Connection error occurred (Error 53: O caminho da rede n?o foi encontrado.) -> Hint: Try visiting "\\10.0.0.23" from Windows Explorer or IE. -> Hint: Windows Firewall may be turned on.  Disabling it or adding the 'File and Printer Sharing' exception may allow scanning.

Can anynone help me, please ?


Komodo Support

  • Administrator
  • Member
  • *****
  • Posts: 808
  • Dayton, Ohio, USA
    • Komodo Laboratories LLC
Re: Don't show hardware and software info
« Reply #1 on: October 29, 2017, 02:45:01 AM »
That’s a tough one, but let’s see if we can help.  I’d venture to say that if you tried visiting \\10.0.0.23 from Windows [Explorer], you’d also not be able to access it, correct?  And if that’s the case, then you have an issue that’s a more basic Windows network security problem than something related to our software.

Is it possible your antivirus software includes a firewall that’s enabled?

danilorocha64

  • Member
  • *
  • Posts: 3
Re: Don't show hardware and software info
« Reply #2 on: October 31, 2017, 07:19:23 PM »
By the way, i'm not using antivirus software and i disable the Windows firewall.

Now, Newt Professional is showing this message: Right-click to Set Credentials (Error 1326: Falha de logon: nome de usuário desconhecido ou senha incorreta.)

« Last Edit: October 31, 2017, 08:00:35 PM by danilorocha64 »

Komodo Support

  • Administrator
  • Member
  • *****
  • Posts: 808
  • Dayton, Ohio, USA
    • Komodo Laboratories LLC
Re: Don't show hardware and software info
« Reply #3 on: November 03, 2017, 09:19:15 PM »
We apologize profusely for the massive delay.

This is one of the easiest errors to fix.  It simply means you don't have credentialed access and you just need to know the username and password to scan.  It also means that if you tried visiting that PC from Windows Explorer (bypassing NEWT Pro completely), it would ask you for a username and password.  If you know the username/password, try entering it in Windows.  If you get access, then try accessing \\DESK4\ADMIN$ through Windows Explorer.  If you can get to that folder, right-click on that DESK4 in NEWT Pro, choose Set Credentials, then enter the same username and password you used in Windows Explorer to get ADMIN$ access.

If you don't know the username/password, you won't be able to deep scan that PC remotely using any software in the world.  If that's the case, the only option would be to install NEWT Pro on DESK4 locally and then choose "Scan My PC".

Alternatively, if you're only needing some basic info such as full OS type, PC name, uptime, brand and others, you could use Slitheris Network Discovery, which can detect this info with no credentials or authorization needed whatsoever.

Please let us know if you have any other questions and we'll make sure to reply much more quickly.
« Last Edit: November 04, 2017, 01:32:51 PM by Komodo Support »

danilorocha64

  • Member
  • *
  • Posts: 3
Re: Don't show hardware and software info
« Reply #4 on: November 04, 2017, 07:58:44 AM »
Hey guys, now it's works.

i'm using NEWT Professional, and all the hosts are in domain: home

and i'm using too Slitheris Network Discovery, it helps me a lot.



Thank you very much.

Komodo Support

  • Administrator
  • Member
  • *****
  • Posts: 808
  • Dayton, Ohio, USA
    • Komodo Laboratories LLC
Re: Don't show hardware and software info
« Reply #5 on: November 05, 2017, 12:16:43 PM »
That's great to hear.  We plan to add Slitheris features to NEWT Pro at some point in the future.  So you'll have the best of both worlds in a single app.